Festival info

Laat je raken door elastiek!

Het gratis evenement Elastiek! vindt plaats in het groene hart van Hilvarenbeek, de Vrijthof!

In 2022 beleef je op zaterdagavond 1 oktober samen met ons de “Herstart Happening”. Als afsluiting van het buiten evenementen seizoen in Hilvarenbeek een mooi, gezellig en muzikaal feestje om na de roerige corona jaren weer op te starten. 

 

“Elastiek stimuleert cultuur – muziek in het bijzonder – binnen Hilvarenbeek en omstreken.”

 

Een harde kern van zo’n 15 vrijwilligers, Elastiekers genaamd, is het hele jaar actief bezig om dit gratis evenement mogelijk te maken. Een belangrijke doelstelling binnen de organisatie is om het evenement gratis te houden en laagdrempelig, iedereen moet kunnen genieten van een leuk feestje. Daarbij zoeken we ook altijd naar nieuwe artiesten, talent op het punt van doorbreken met een mix van lokaal talent.  Lijkt het jou ook leuk om mee te denken, organiseren of een handje te helpen met Elastiek? Laat het dan gerust even weten!

Een stukje geschiedenis

De eerste editie van Elastiek Muziek vond plaats in 1985, toen de derde verjaardag van orkest Tammezuur uitbundig gevierd werd op het Vrijthof van Hilvarenbeek. In de jaren daarna groeide het Elastiek Muziek uit van dorpsfeestje tot een van de toonaangevende festivals van Nederland. Met 88 optredens op 6 podia en 80.000 bezoekers vestigde Elastiek haar naam in de festivalwereld.  Op tweede Pinksterdag 2007 werd met een daverend slotakkoord een punt gezet achter 23 fantastische festivaljaren. Na nog een afkickeditie met Pinksteren en de Tuin der Lusten in september 2008, werd in 2009 het boek ‘’T was af’ gepubliceerd. Een eerbetoon aan 25 jaar Elastiek en alle vrijwilligers die zich er met hart en ziel voor hebben ingezet.

 

In 2010 volgde een bezinningsjaar waarin antwoord wordt gezicht op de vraag: hoe ziet de toekomst van Elastiek eruit? Het jaar daarop wordt het antwoord gepresenteerd: een gloednieuw muziekfestival staat in de steigers met als motto ‘Elastiek Raakt!’. Kleiner dan het vroegere festival, maar met behoud van de ongedwongen en gezellige sfeer. Kortom, terug naar de kern van feestelijke muziek en ouderwetse, dorpse gezelligheid. 

We zijn alweer een aantal jaren onderweg met “Elastiek Raakt!” en hebben het ons ook laten smaken ondertussen bij “Elastiek smaakt!”. 

Contact

Heb je vragen, wil je contact met ons of wil je graag meer weten. Dan horen we graag van je.