Andre van de Boogaart en de Tornado’s

Uiteraard is de nieuwe bezetting van André van den Boogaart  in de kroeg ontstaan.

Een aantal leden van de band Straf wilde een keer samenwerken en zo geschiedde.

André en de Tornado’s is nu uitgebreid met Surfgitaare Wannes, Trommelaare Kees en Smoelschuiver Leon.  Leon speelt ook Trombone waarmee hij samen met Joost Verbraak een blazersectie vormt die voor kippenvelmomenten zorgen maar ook voor een New-Orleans-achige-second-line-boost kunnen zorgen. Een Quentin Tarantino achtig sfeer gecombineerd met de Ruw Houten teksten van van den Boogaart zorgen voor de nieuwe sound die zich laat omschrijven als ‘Recht voor zijn raap doch mysterieus’, Eerlijk maar soms droomachtig’, Amerikaans maar dan Brabants.

Titels als dronken tranen, de drank, Hey God, en de duivel op mijn hielen verraden de diversiteit van het repertoire van de Tornado’s. André die de bijna alle lagen van het leven heeft bewandeld laat de laatste tijd ook steeds meer humor toe in zijn werk.

Joris die bast als een olifant – zoals André altijd zegt – pompt verder alles aan elkaar.

Een band waar de passie, humor, melancholie en ongefilterde waarheid vanaf spat als in een schilderij met Ruw Houten omlijsting.

De Tornado’s 2020 bestaan uit;

André van den Boogaart Gitaar Zang,

Joris Verbogt Contrabas

Joost Verbraak, Trompet Trombone, accordeon, orgel, sousafoon

Wannes Rombouts, SurfGitaar

Leon van Egmond Mondharmonica, Trombone

Kees Swanenberg Drums.

 Van den Boogaart was te zien in een uniek documentaire film over zijn leven (Première Nederlands filmfestival 2012) en maakte muziek voor diverse films en TV series.