Elastiek raakt! Gratis Festival Elastiek Muziek Hilvarenbeek.

FATA BOOM

FATA BOOM
  • Dag: Vrijdag
  • Wat: Muziek
  • Podium: Hoofdpodium
  • Tijd: 23:15 - 00:15

Het onstaan van FATA BOOM klinkt eigenlijk als een sprookje: in maart 2016 ontmoet een Nederlandse indieproducer backstage bij de 3FM Awards een op het oog wat weerloze, mooie jonge zangeres. Ze blijken een gemeenschappelijke liefde voor hiphop te hebben en de producer besluit om haar naar zijn studio te lokken.

In de studio blijkt de zangeres lang zo weerloos niet en ze spuugt de ene track na de andere op band en in de daarop volgende weken en maanden vliegen per mail beats, raps, refreintjes en mixen over en weer. Een dik half jaar na hun eerste ontmoeting is het tijd om de buitenwereld kennis te laten maken met de trippy elektro hiphop van Fata Boom. In november 2016 kwam single D.D.D. (Drop Down Deep) uit met een clip gemaakt door Sander Kloppenburg, aka Glitterende Eenhoorn. Denk aan M.I.A., Die Antwoord, Gnucci, Missy Elliot, UFFIE en Azealia Banks.

Harde, trippy elektrohop met een onweerstaanbare liveshow. Fata Boom is het hipste en meest mysterieuze project van Nederland, cultstatus is al bereikt!