Elastiek raakt! Gratis Festival Elastiek Muziek Hilvarenbeek.

Beiaard concert

Beiaard concert
  • Dag: Zondag
  • Wat: Muziek
  • Podium: Hoofdpodium, Tent
  • Tijd: 12:15 - 13:00

Vanuit de Beekse kerktoren verzorgt ook dit jaar een beiaardier de bijzondere muzikale opening van de Elastiek-zondag.
Al jaren klinken de mooie tonen vanuit de toren van de St Petrus kerk over Hilvarenbeek, op deze Elastiek zondag in de vorm van een prachtig concert!

Als concert-meester met het mooiste uitzicht over de Vrijthof en de meeste luisteraars van de omgeving zal dit keer een vertrouwd gezicht plaatsnemen.

Gideon Bodden

Hij is als stadsbeiaardier van Amsterdam vaste bespeler van de Hemony-carillons op de Munttoren, de Oude Kerkstoren en de Zuidertoren. Tevens is hij stadsbeiaardier van Schoonhoven en beiaardier van Hilvarenbeek. Hij won tal van beiaardconcoursen, waaronder de Koningin Fabiola-wedstrijd te Mechelen in 1993. Hij geeft geregeld concerten in binnen- en buitenland, houdt lezingen, geeft masterclasses, leidt cursussen in campanologie en zetelt regelmatig in jury’s van beiaardconcoursen en -compositiewedstrijden. Gideon Bodden is specialist op het gebied van het ontwerpen van klokprofielen met historische geometrische proporties en het stemmen van beiaardklokken. Door hem ontworpen en gestemde beiaardklokken klinken tegenwoordig in onder meer Temse, Hilvarenbeek, Moordrecht, Freising, Lausanne, Hannover, Sint Petersburg en ook op de Chinese universiteit van Hong Kong. Ook voor het meest Noordelijke changering-gelui, in Tulloch, Schotland ontwierp en stemde hij klokken. Gideon Bodden was van 2009 tot 2012 voorzitter van de Nederlandse Klokkenspel- Vereniging.

 

Laat je raken door Beiaard concert!