Elastiek raakt! Gratis Festival Elastiek Muziek Hilvarenbeek.

Hilvarenbeek klaar voor smaakvol Elastiek!

Op 7,8 en 9 juli 2017 staat de Vrijthof in Hilvarenbeek weer in het teken van Elastiek. Het gratis festival verrast je ook dit jaar weer met verschillende podia met live-muziek en theater.
Bovendien organiseren we in samenwerking met lokale ondernemers elke dag een speciale food line-up en op zondag de Bikse Bazaar. Kortom, een uitgebreid Elastiekweekend voor jong en oud. 

Hiphop en DJ’s op de vrijdagavond 

Nadat vorig jaar de BBQ Fry-day succesvol zijn intrede heeft gemaakt, start de vrijdag van Elastiek wederom met een gezellige barbecue waar je met je vriendengroep op een relaxte manier in zomerse sferen het weekend af kunt trappen. De barbecue wordt georganiseerd in samenwerking met Slagerij Mulders en Vrijthof16. Meer informatie over deelname vind je op Elastiek.nl/bbq.

Hierna kan je op het hoofdpodium genieten van hiphop artiest Massi en dj-acts Steekje Löss, Flamboyant en Rave van Fortuin zullen voor flink wat beats en energie zorgen op de Vrijthof. Verder zijn er weer gezellige activiteiten in de containers, zoals Karaoke en de Silent Disco!

De feestelijke zaterdag

De zaterdag breidt uit! Nieuw op zaterdag is dat de middag ook bij het programma wordt betrokken en wel met iets heel speciaals. Op de zaterdagmiddag zal het regionale seniorenorkest een verrassend concert geven met diverse muzikale groepen waaronder Becadans.

Vervolgens vindt, evenals voorgaande jaren, Elastiek Smaakt plaats. Dit betreft een outdoor-cooking in samenwerking met de vijf Beekse horecagelegenheden van Vrijthof aan de Kook, waarbij onder andere ’t Hilverjazz kwartet en Vera Zané zullen zorgen voor de muzikale ondersteuning. Deelnamevouchers hiervoor zijn verkrijgbaar bij de deelnemende horeca en meer informatie is terug te vinden op Elastiek.nl/smaakt.

Vervolgens kunnen de bezoekers genieten van Pat Smith, Frenky en de Freaks, The Grand East, Supermoon en als slotact zullen The Bogus Brothers weer hun opwachting maken op Elastiek. Deze top entertainment band sluit de avond net zo groots af als tijdens de laatste editie van het grote Elastiek in 2007.

De zondag voor jong en oud

De Elastiek-zondag is weer net zo uitgebreid als vorig jaar!

Tijdens het kinderprogramma komt onder andere Peer de Graafmachine de kinderen vermaken en zal het Pannenkoekenconcert weer plaatsvinden. In samenwerking met pannenkoekenhuis ‘In de Brouwerij’ brengen we een muzikaal smulfestijn waarbij het hele gezin welkom is! De kleurplaat voor de kleurwedstrijd vind je op elastiek.nl/pannenkoek.

Vanaf ons festivalterrein loop je zondagmiddag direct de Bikse Bazaar op. Sfeervol aangeklede kraampjes gerund door lokale winkeliers en verenigingen in combinatie met extra speelplekken vol muziek, dans en theater zorgen voor ultiem struin- en shopgenot.

Op muziekgebied hebben we op zondag op ons hoofdpodium The Reservoir Dogs Band ft. George Baker, die een ode brengen aan de legendarische filmmuziek van Quentin Tarantino’s kaskrakers. Verder zijn er optredens van The Black Cult, The Eskies, Rosjah Fari, Nick en de Doorsnee en The Moods. Op het hoofdpodium is afsluitend een heel fijn optreden van Antwerp Gipsy-Ska Orkestra, een Antwerpse groep met een ijzersterke internationale live reputatie.

Ook dit jaar sluiten we af met de welbekende afterparty in de tent.

Kortom: het wordt een bijzonder divers Elastiek weekend! We ontmoeten je graag op 7, 8 en 9 juli 2017!
Laat je raken door Elastiek! 

Thrice