Elastiek raakt! Gratis Festival Elastiek Muziek Hilvarenbeek.

Geen festival Elastiek raakt 2020…....

Elastiek Raakt vindt ieder jaar plaats in het laatste weekend van juni of het eerste weekend van juli. Komend jaar zou het muziekfestival samenvallen met de kwartfinales van het EK voetbal. Nu ook het Nederlands Elftal weer van de partij is op het EK, vindt de organisatie dat ‘een iets te stevige concurrent’.

Het plaatsen van een groot scherm waarop de wedstrijden te volgen zijn, is volgens Elastiek-voorzitter Koen de Witte geen optie. ,,We willen altijd goede artiesten die het verdienen gezien te worden een mooi podium geven waar aandachtig naar ze geluisterd en gekeken kan worden. Een groot scherm naast het podium plaatsen met een voetbalwedstrijd strookt natuurlijk niet helemaal met die gedachte.”

Ook willen de grotere artiesten meestal vooraf weten op welk tijdstip ze moeten optreden, terwijl nog niet bekend is wanneer welke wedstrijden op het EK worden gespeeld. Bovendien wil Elastiek ook rekening houden met de horecazaken in Hilvarenbeek die ook het voetballen uitzenden.

Maar niet alleen het EK was reden voor de organisatie om het doorgaan van het festival te heroverwegen. Elastiek Raakt heeft ook te maken met een alsmaar groeiend aanbod van andere festivals. ,,De populariteit van festivals maakt dat de kosten voor bijvoorbeeld techniek en artiesten ook flink aan het oplopen zijn”, zegt De Witte. ,,Gelukkig zijn er altijd nog veel bezoekers die kiezen voor ons festival en vertrouwen op de kwaliteit van ons aanbod en de gemoedelijke sfeer op de Vrijthof. Daarnaast worden we ook erg geholpen door een grote groep fijne vrijwilligers en bedrijven die een steentje bij willen dragen.’

De organisatie denkt dan ook hard na over een Elastiek in een nieuwe vorm en op een ander moment in 2020. ,,Na 10 jaar Elastiek Raakt zijn we achter de schermen druk bezig met een vernieuwd concept voor Elastiek. We hebben een jonge organisatie met heel veel leuke ideeën. We laten ons zeker zien in 2020".

 

bron: Brabants Dagblad 23-12-2019

Thrice